fbpx
Det här är din session. Tala om hur du vill ha det! 
Varför är då detta så viktigt? Om du vill ändra på något som t.ex: tryck, områden som skall bearbetas, om det är för varmt eller för kallt ... säg till oss om detta! 
Du kommer inte att skada massörens känslor genom att fråga om något som gör att du kommer att känna dig mer bekväm.
Din massör vill att detta ska vara din bästa upplevelse så att du kan koppla av och njuta av din behandling. 
Dessutom, det du önskade dig i en föregående session kan mycket väl vara annorlunda i en annan.
Om du förra gången hade en fullständig kroppsmassage, så kanske du denna gång bara vill att din rygg / nacke / axlar / armar masserade, det går alldeles utmärkt att säga till oss om detta. 
Du kommer då att kunna njuta av denna och dina kommande sessioner så mycket mer!
Du bör bara klä av dig till en nivå som du är bekväm med.
För en helkroppsmassage, så är dom flesta helt avklädda (nakna).
Men om du känner dig bekvämare med att ha på dig dina underkläder under massagen, så är detta ok.
Massören kommer att arbeta runt om de kläder du har på dig så gott som det går. Om du kommer att känna dig nervös och oförmögen att slappna av om du är helt avklädd så kommer du inte att få den optimala fördelen av massagen.
Din massör ska ge dig tid och avskildhet att klä av dig och bli bekväm på madrassen.
Om du föredrar att vara helt påklädd så rekommenderar vi Thaimassagen. Där har du (oftast) löst sittande kläder på dig.
Gör det bekvämt för dig.
Om din massör vill att du ska anpassa din position, kommer massören antingen att flytta dig eller be dig att flytta på dig så mycket som behövs.
Annars, ändra din position när som helst för att göra det mer bekvämt för dig.
Många människor sluter ögonen och slappnar av helt under en massage vissa föredrar att prata. Det är upp till dig. Det är din massage, och det som är naturligt för dig är det bästa sättet att slappna av.
Tveka inte att ställa frågor när som helst.
Den genomsnittliga helkroppsmassagebehandlingen varar i ungefär en timme.
En halvtimmes massagebehandling tillåter bara tid för en partiell massagesession, till exempel nacke och axlar, rygg eller ben och fötter.
Många föredrar en 60 till 90 minuters massage för att få en optimal avkoppling.
Tillåt dig alltid en viss avkopplingstid både före och efter massagen. Rusa inte bara iväg utan ta det lite lugnt.
Det beror på vilken typ av massage och hur djupt massagen går.
En lätt, avkopplande massage (oljemassage) som inte går så mycket på djupet i musklerna, borde inte skada eller göra ont.
Med det sagt så finns det två olika sorters "smärta. Det finns en "känns bra" och en "aj, det gör ont, stopp" smärta. En bra massage, till och med en väldigt djup vävnadsmassage, bör alltid vara inom "känns bra" området.
Smärta kan vara en indikation på att muskeln eventuellt är skadad eller inflammerad och trycket bör justeras.
Dessutom kan smärta få dig att strama upp dig och motverka massagens avkopplande effekter.
Den mest effektiva och djupaste massagen fungerar alltid med kroppens naturliga svar, inte mot det.
"Någon gång är bättre än ingen gång."
Vad betyder det? Jo, det varierar från person till person. Om du bara letar efter en viss avkoppling, kan en massage var 3:e - 4:e vecka vara bra för dig.
Men, om du är ute efter att behandla ett specifikt tillstånd, rekommenderas det att gå oftare först och sedan sakta nedåt till underhållsbehandlingar.
Ibland kan vanliga 30-minuters sessioner vara effektiva tills dina mål är uppfyllda och sedan fortsätta med underhållsbehandlingar.
Svaret är nej. Det finns en uppfattning om att män ger djupare massage än kvinnor. Detta är en myt.
Medan vissa män ger en djupare massage finns det män som föredrar att inte arbeta så djupt. Detsamma gäller för kvinnor.
Det handlar om stil, träning och massörens preferenser.
Vissa terapeuter föredrar att inte ge riktigt djupa sessioner medan andra specialiserar sig på detta område.
Om du letar efter en djup massage, är det bäst att helt enkelt fråga om massören gör denna typ massage.
Och självklart, under din massage är det helt okej att ge massören feedback om du vill ha ett lättare / djupare tryck. Det är din massage! Och kom ihåg, massage behöver inte göra ont för att vara effektiv.
Visst, om du vill prata så prata på. Det viktiga är att komma ihåg att denna behandling handlar om att koppla av och njuta av upplevelsen.
Många massörer pratar inte i hopp om att du kommer att slappna av, låta ditt sinne flyta fritt och gå in i ett tillstånd av en massagebliss.I många fall kan människor känna sig mer avslappnade när dom börjar med att prata i början på massagen, och medan massagen fortskrider, gå in i ett lugnt tillstånd av avkoppling.
Den viktiga frågan här är att det finns tillfällen när du behöver prata. Om massören gör något som gör att du känner dig obekväm, då måste du låta massören veta om detta omedelbart. Låt massören också veta om du känner dig för varm eller för kall, om rummet är för ljust eller om trycket behöver ändras (lättare eller djupare). Om något inte fungerar för dig - säg till! Det är ok!
Nej (inte för att det är något fel på detta.) Medan många massörer spelar långsammare, tystare "new age" musik så kan du oftast välja att ha olika typer av musik eller ingen musik alls.
Studier har visat att musik med mindre än 60 slag per minut har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och kan därför förbättra din upplevelse. Hursomhelst, all typ av musik som får dig att slappna av hemma kan också användas vid massage. Om det får dig att slappna av och trivas hemma, varför skulle det då inte göra detsamma under din behandling?
De flesta känner sig väldigt avslappnade. Vissa upplever en betydande minskning eller rent av en befrielse från långvariga värk och smärta. Många känner sig lite slöa under en kort period och märker sedan en ökning av energi, ökad medvetenhet och ökad produktivitet som kan vara i dagar.
Om du har fått en djup massage kan du vara lite öm nästa dag - som en bra träning på gymmet. Ibland kan en varm dusch, eller en blötläggning i badkaret lindra denna ömhet. Efter din massage bör du öka ditt vattenintag lite. Bara ett glas eller två mer än normalt är vanligtvis bra. Detta hjälper till att hålla kroppens vävnader fuktade och friska.
Ärligt talat, det är svårt att säga. Varje person är unik och varje tillstånd är unikt för varje person.
Det kan ta en session eller det kan ta många flera. Du och din massör kommer att kunna prata mer specifikt om detta efter din första massage.
Enligt vår åsikt finns det få villkor som hindrar dig från att njuta av massage. Du bör inte boka en massage om du har feber, kyla / influensa eller smittsam hudinfektion. Det är allt.
Det finns många andra tillfällen där din massör kanske behöver anpassa sin teknik (artrit (reumatism) eller osteoporos (benskörhet)) eller undvika ett område helt (skär eller brännskador). Med vissa tillstånd är det en bra idé att få ett godkännande från din läkare innan du får massage (cancer, vissa hjärtsjukdomar, graviditet). Detta betyder inte att du inte kan få massage. Men det är alltid bättre att vara på den säkra sidan.
Det händer ibland. På grund av detta så undviker många män massagebehandling av rädsla för att det kommer att hända dem. Eller så får dom en behandling men kan inte slappna av helt på grund av denna rädsla.
Men det finns ingen anledning att vara generad. Ibland får män en erektion under en icke-sexuell, terapeutisk, behandling.
Beröring av någon del av kroppen kan aktivera det parasympatiska nervsystemet, vilket kan resultera i en partiell eller en fullständig erektion.
En utbildad, professionell massör/terapeute förstår detta och det kommer inte att vara ett problem. Om du fortfarande är bekymrad, rekommenderas att du har på dig mer åtsittande underkläder som ger mer stöd än traditionella boxer.
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Bagarfruvägen 26• 128 66 Sköndal
Kontakta oss