fbpx

 Alla som stått en hel arbetsdag vet hur det känns. Fötterna värker, varje steg gör ont och tröttheten i fötterna sprider sig uppåt. 

Att vila hjälper inte, värken finns kvar i alla fall, åtminstone i en eller ett par dagar. Thailändsk fotmassage påminner mycket om zonterapi och klassisk reflexologi, även om teorierna om hur det påverkar kroppen skiljer sig lite från varandra.

Vår behandling riktar in sig på att få dina fötter att återhämta sig, och vi utför inte någon regelrätt zonterapi-behandling. Dock är Thailändsk fotmassage en mycket välgörande behandling för trötta fötter och ben.

Thailändsk fotmassage bygger på gammal kinesisk fotreflexologi, där områden på foten motsvarar organ och kroppsdelar. Massören jobbar både med fingrarna och en liten träpinne och genom att massera reflexpunkterna under fötterna påverkas inre organ, muskler och leder.

Fötter, vader och ben får en välgörande behandling vilket hjälper när man är trött och öm. Massagekrämen som används fungerar som en fotdeodorant och har även antiseptiska egenskaper.

Fotmassage ger en välmående och avslappnande känsla i hela kroppen och hjälper till att motverka stress genom stimulering av nervsystemet och blodomloppet i hela kroppen. Känner du dig trött i fötterna efter en hel dag med mycket aktivitet , då passar denna behandling mycket bra.

En fotmassage går till på följande vis:

Fötterna tvättas noggrant och du får sätta dig i en bekväm position. Efter detta smörjs fötterna in med en lotion. Fotmassagen börjar och alla vitala punkter behandlas i foten. Mer lotion tillsätts när detta behövs. Efter att fötterna har masserats är det dags för benen att få sin välbehövliga del av massagen.

Massagen avslutas med att axlar, skuldror och huvudet får sin lilla del också av massagen

Denna behandling är mycket avslappnande och det är inte alls ovanligt att man nickar till och somnar ibland. Hela behandlingen tar ca 1,0 timma att utföra.

Fördelarna med Thailändska fotmassagen är följande:

  • Du får en ökad blodcirkulation i fötter och ben.
  • Immunförsvaret förstärks.
  • En ökad rörlighet i ben och fötter
  • Du blir mer avstressad

Fotmassage (zonterapi) är en urgammal behandlingsform som bedrivs med framgång än idag i det moderna samhället. Fotmassage är mycket populärt i Kina och andra östasiatiska länder. Den första gången fotmassage, eller zonterapi, beskrevs var i en medicinsk bok författad i Kina för omkring 2 000 år sedan. Redan då visste man att många olika sjukdomar kunde botas med zonterapi.

Fotmassage förbättrar blodcirkulationen och underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter. Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds, för kroppen, positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.

Det endokrina systemet regleras, t ex balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion. Genom att massera zoner som är kopplade till t ex mjälte, mandlar, ljumske och lymfkörtlar stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom. Inte minst har fotmassage en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.

Några viktiga råd!

  • I förebyggande syfte rekommenderas en behandling varannan till var tredje vecka.
  • Var försiktig med all massage om du har frakturer, benskörhet, feber, diskbråck, infektion, reumatisk sjukdom eller om du återhämtar dig efter en operation.
  • Om du har en kärlsjukdom, cancer, diabetes, åderförkalkning eller någon annan sjukdom som du är tveksam om, rådfråga din läkare.
  • Berätta för massören var du har värk, om du vill ha en mjuk, medium eller en lite hårdare massage samt på vilka ställen massören skall vara försiktig.
  • Drick gärna ett glas vatten efter behandlingen.

 

Tillbaka

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.